
عکاسی دیجیتال
تعداد ویدئوها: 49
در دروه ویدیویی «عکاسی دیجیتال» به بررسی تاریخچه دوربینهای عکاسی دیجیتال و همچنین معرفی اجزای مهم آن میپردازیم. تا چندین دهه پیش، زمانی که قصد داشتیم خاطرات گذشته خود را مرور کنیم به سراغ آلبوم عکسهای خود میرفتیم و ساعتها به عکسهای درون آن خیره میشدیم. تصاویری که با دوربینهای آنالوگ گرفته میشدند و به دلیل وجود حلقههای نگاتیو محدود فرصتی برای آزمون و خطا باقی نمیگذاشتند. اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی بخصوص در حوزه عکاسی، دوربینهای آنالوگ و آلبومهای عکس جای خود را به دوربینهای دیجیتالی و گالری گوشی همراه یا حافظه رایانههای شخصی دادهاند. به طور کلی ایده ابداع نخستین دوربینهای عکاسی دیجیتال در اوایل دهه 60 میلادی توسط یک مهندس هوافضا به نام یوجین اف لالی مطرح شد. وی در آن دوران ایده استفاده از سنسورهای نوری برای عکاسی دیجیتالی به ذهنش خطور کرد و هدفش عکسبرداری از ستارهها و سیارات مختلف بود. پس از گذشت چندین سال سرانجام در سال 1975، استیون ساسون؛ یکی از مهندسان شرکت ایستمن کداک موفق شد نمونه اولیه نخستین دوربینهای دیجیتالی را طراحی نماید. او به عنوان مخترع دوربین دیجیتال، چندین لنز از دوربینهای فیلمبرداری کداک و قطعات دیجیتالی موتورولا را با سنسورهای الکترونیکی CCD ترکیب کرد و آنها را به شکل یک دوربین تقریبا دیجیتالی درآورد. پس از آن ساختار و عملکرد دوربینهای دیجیتالی به تدریج توسعه یافت و بسیاری از کمپانیهای مطرح همچون سونی، نیکون و کانن اقدام به طراحی و تولید انواع گوناگونی از دوربینهای دیجیتالی نظیر DSLR ،SLT ،Rangefinders ،Compacts ،MILC و... نمودند. در دوربینهای دیجیتالی سنسور تصویر جزء مهمترین اجزای تشکیل دهنده آن به شمار میرود و جایگزین فیلم و نگاتیو در دوربینهای قدیمی میباشد. سنسور در واقع محلی در دوربین است که پس از دریافت نور ورودی از لنز، آن را به سیگنالهای الکترونیکی تبدیل میکند. در حال حاضر (2018) انواع متفاوتی از سنسورهای تصویر برای دوربینهای دیجیتالی تعبیه شده است که عبارتند از: سنسورهای سیماس یا نیمرسانای اکسید فلزی مکمل "CMOS"، سنسورهای دستگاه جفت کننده بار "CCD" و سنسورهای Foveon. ناگفته نماند که اندازه سنسور، نوع و تعداد پیکسلهای هر دوربینی با دوربین دیگر متفاوت بوده و هر چه تعداد پیکسلها در سطح سنسور بیشتر باشد جزئیات و کیفیت تصویر افزایش مییابد. علاوه بر این برای بیشتر این دوربینها لنزهای مختلفی تولید و عرضه شده است. لنزهایی نظیر تلهفتو، زوم، چشمماهی، ماکرو، تیلتشیفت و... که همگی به منظور عکسبرداری از سوژهها و موقعیتهای مختلف به کار میروند و حس متفاوتی از فضای محیط را به عکاس منتقل میکنند. در ادامه شما عزیزان را به تماشای ویدیوهای آموزشی عکاسی دیجیتال دعوت میکنیم.

اصول عکاسی
تعداد ویدئوها: 356
در دوره ویدیویی «اصول عکاسی» با ما همراه باشید. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی در زمینههای مختلف بخصوص در حوزه عکاسی به تدریج انواع دوربینهای دیجیتال (SLR ،DSLR ،Compact و ... ) جایگزین دوربینهای آنالوگ شدند و دنیای عکاسی را متحول ساختند. اگر چه امروزه عکاسی به ظاهر بسیار راحتتر از گذشته است، اما برای ثبت یک عکس ماندگار و منحصر به فرد باید با اصول و قوانین عکاسی و همینطور با ساز و کار دوربینهای دیجیتال آشنایی داشت. اینکه در چه موقعیتی و با چه تنظیماتی میتوان تصویری را ثبت کرد که در نوع خود ارزشمند باشد، خود دانشی است که در این مجموعه کوشیدهایم آن را به شکل کاملی به شما هنرجویان عزیز آموزش دهیم. در ثبت یک عکس عوامل مختلفی همچون نورپردازی، تنظیمات اپرچر، سرعت شاتر، عمق میدان دید، ایزو، فوکوس و بسیاری عوامل دیگر مؤثرند. در رابطه با اصول نورپردازی در عکاسی نیز میتوان به نورهای طبیعی، مصنوعی، مستقیم و غیرمستقیم اشاره کرد. فلاش، لامپ و نورهای چشمک زن در دسته بندی مصنوعی و نور خورشید، آتش، رعد و برق و بسیاری موارد دیگر در دسته نورهای طبیعی قرار میگیرند. همچنین نور میتواند از جهات مختلفِ طرفین، بالا، پشت و جلو به سوژه بتابد و هر کدام از این حالات در ساعات مختلف روز رخ میدهند. فوکوس کردن نیز تکنیک رایج دیگری در عکاسی بوده و برای تنظیم آن دو حالت فوکوس دستی و خودکار در دوربینها تعبیه شده است. در حالت خودکار انواع فوکوس تک نقطهای، گروهی و تمام نقاط را داریم که هر یک بنا به شرایط و موقعیتهای متفاوت مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از اشتباهات رایج در حوزه عکاسی این است که برخی از افراد اپرچر را به غلط دیافراگم مینامند. اما در حقیقت دیافراگم دوربین ابزاری فیزیکی در درون لنز است که با باز و بسته شدن پرههای آن، نور از منفذی به نام اپرچر به سنسور دوربین راه پیدا میکند. از جمله مهارتهای مهم و بنیادی دیگر در حرفه عکاسی، فراگیری نحوه انجام تنظیمات اپرچر، سرعت شاتر، عمق میدان دید و ایزو برای ثبت تصویر است. مفهوم ایزو در عکاسی در واقع بیانگر میزان حساسیت سنسور به نور محیط بوده و در بیشتر دوربینهای دیجیتالی مقدار آن معمولا بین مقادیر 100 تا 6400 و حتی بیشتر متغیر است. در بسیاری از دوربینها مقدار ISO استاندارد کمینه عدد 100 میباشد و تصویر قابل قبول و مطلوبی را به مخاطب ارائه میدهد. در ادامه توجه شما عزیزان را به تماشای ویدیوهای آموزش اصول عکاسی جلب میکنیم.

عکاسی از طبیعت 1
تعداد ویدئوها: 71
در دوره آموزشی «عکاسی از طبیعت 1» قصد داریم شما را با مفهوم و اصول بکارگیری این سبک از هنر عکاسی بیشتر آشنا نماییم. عکاسی طبیعت به دلیل وجود مناطق دیدنی و منحصر به فرد و امکان ثبت تصاویر از سوژههای خیره کننده، همواره محبوبیت زیادی داشته و مورد استقبال عکاسان سراسر دنیا میباشد. جست و جوی فراوان، مشاهده دقیق محیط و زاویه دید بسیار خوب نکات مهمی هستند که در حین عکاسی طبیعت باید به آنها توجه نمود. علاوه بر این نباید از کیفیت مطلوب دوربین عکاسی و ایجاد تناسب میان المانهای مهم نوردهی نظیر ایزو (میزان حساسیت سنسور به نور)، سرعت شاتر و دیافراگم غافل بود. در خصوص مقدار مناسب ایزو، مشهود است که هرچه مقادیر آن کمتر باشد، حساسیت سنسور به نور و ایجاد نویز در تصویر کاهش مییابد و این مقدار در بسیاری از دوربینهای عکاسی دیجیتالی بین بازه 100 تا 6400 و حتی بیشتر متغیر است. دیافراگم نیز یکی دیگر از از این المانهاست و علیرغم تفاوتش با اپرچر بسیاری از افراد این دو مفهوم را به اشتباه با یکدیگر یکسان میدانند. دیافراگم در واقع یک قطعه مکانیکی در دوربین است که به واسطه باز و بسته شدنش میزان نور ورودی به دوربین را از طریق روزنهای به نام اپرچر تعیین میکند. مقدار اپرچر نیز بر میزان عمق میدان تصویر تأثیرگذار میباشد؛ به طوری که با افزایش مقدار اپرچر عمق میدان هم افزایش مییابد. یکی از موضوعات مهم دیگری که در حوزه عکاسی و به خصوص عکاسی طبیعت بسیار اهمیت دارد، مبحث کمپوزیسیون یا ترکیب بندی است. ترکیب بندی در عکاسی در حقیقت به معنای چیدمان مناسب عناصر در کادر تصویر میباشد؛ به گونهای که تمامی این عناصر نگاه مخاطب را به سوی سوژه اصلی معطوف کنند. تکنیکهای گوناگونی وجود دارد که به کمک آنها میتوان عناصر مختلف عکس را به صورت منحصر به فردی در قاب تصویر گنجاند. تکنیکهایی نظیر قانون یک سوم، نسبت طلایی، ترکیب بندی مرکزی (تقارن)، استفاده از خطوط هدایتگر و مورب و... در عکاسی که هر یک به نوبه خود می توانند یک عکس ساده و معمولی را به یک اثر هنری بینظیر تبدیل کرده و احساسات نهفته در آن را به بهترین شکل ممکن بیان کنند. در ادامه شما عزیزان را به تماشای ویدیوهای آموزشی «عکاسی از طبیعت 1» دعوت میکنیم.

عکاسی از طبیعت 2
تعداد ویدئوها: 86
در دوره ویدیویی «عکاسی از طبیعت 2» با ما همراه باشید. هنر عکاسی سبکهای مختلفی دارد که از جمله آنها میتوان به عکاسی پرتره، خبری، ورزشی، معماری، انتزاعی، مستند و ... اشاره کرد. عکاسی از طبیعت نیز شاخهای از این هنر است که سوژههای آن گستره وسیعی از عناصر طبیعی موجود در جهان هستی را در بر میگیرد. در این بین رودخانهها، کوهها، جنگلها، سواحل، گلها و آسمان جزء سوژههای اصلی این شاخه به حساب آمده و همگی در قاب دوربینهای عکاسی گنجانده میشوند. در مجموع حتی اگر یک عکاس حرفهای هم نباشید اما حتما میدانید که ثبت یک تصویر به امکانات و شرایط مختلفی وابسته است. در ابتداییترین حالت شما به یک دوربین مناسب نیاز دارید (دوربین گوشی و یا یک دوربین مستقل). شرایط نیز همچون نور، موقعیت و وضعیت جوی گاه با شما همراه بوده و گاهی در بدترین حالت، ممکن است شما را از ثبت تصویری که شاید مدتها منتظر آن بودهاید محروم کند. نورپردازی در عکاسی نیز همواره از اهمیت ویژهای برخوردار است. به طور کلی نور به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم و همینطور مصنوعی و طبیعی تقسیم میشود. یکی از مهمترین نورهای طبیعی در عکاسی، خورشید است که با طلوع و غروب زیبایش موقعیتهای بیشماری برای ثبت تصاویری به یاد ماندنی ایجاد میکند. ناگفته نماند که زاویه تابش نور به سوژهها بر روی آنها بسیار تأثیرگذار بوده و این زاویه به موقعیت خورشید در آسمان بستگی دارد. در بیان اصول اولیه عکاسی میتوان به موارد متعددی همچون تمیز بودن لنز دوربین، استفاده بموقع از فلاش، کادربندی، رعایت قانون یک سوم، استفاده از تکنیک سیلوئت یا ضد نور، زمانبندی و ... اشاره کرد. زمانبندی در عکاسی اشاره به فصول مختلف سال و همینطور زمان مناسب در شبانه روز برای ثبت یک تصویر متفاوت دارد. برای مثال هنگامی که خورشید در پایین و نزدیک به سطح افق قرار میگیرد نور طلایی رنگ زیبایی تابیده میشود و به دنبال آن بسیاری از عکاسان خوش ذوق را برای ثبت این پدیده خیره کننده به سوی خود میکشاند. این نور زیبا، گرم و با کنتراست پایین، تنها در فضاهای باز و البته در همه جهات قابل مشاهده است. در انتها به خاطر داشته باشید که صبور بودن، خلاقیت، سرعت عمل در تصمیمگیری، کنجکاوی و مستقل بودن همیشه جزء خصوصیات اصلی عکاسان خبره به شمار میرود و با تکیه بر این موارد است که میتوان تصاویر خارقالعاده و منحصر به فردی را ثبت نمود. در ادامه امیدواریم از تماشای ویدیوهای آموزشی عکاسی از طبیعت نهایت لذت و استفاده را ببرید.

عکاسی در ایسلند
تعداد ویدئوها: 13

نکات عکاسی با کارل تیلور
تعداد ویدئوها: 4
